Baba al rhum by Adi

de adriana65 in Prajituri, 11 Iun 2009 | 8613 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca sunt o mare pofticioasa. De cum am vazut prajiturile Baba al rhum pe blogul lui Laura mi-a stat gandul numai la ele. M-am hotarat sa le prepar si eu. Am folosit alte forme decat cele originale pentru prepararea acestei prajituri, dar eu cred ca gustul a fost acelasi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 baba:
  •  150 g faina
  • 2 oua intregi
  •  1 galbenus
  •  110 ml ulei
  •  1 lingurita zahar
  • 75 g drojdie uscata
  • Ingrediente sirop: 
  • 300 ml apa
  • 250 g zahar
  • rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba al rhum by Adi:

Se mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat lipicios si foarte moale.
Aluatul l-am impartit in patru parti, aproape egale si, cu mana unsa cu ulei, am format bilute pe care le-am pus in formele unse cu ulei si tapetate cu faina. Le-am lasat sa creasca, apoi le-am bagat la cuptor la copt.
Dupa ce s-au copt, am lasat prajiturile sa se racoreasca apoi le-am scos foarte usor din forme.
In timp ce prajiturile erau la copt am preparat siropul. Am fiert apa cu zaharul aproximativ 15 minute, am stins focul si am adaugat romul. Am lasat siropul sa se racoreasca, nu sa se raceasca complet, am bagat toate prajiturile in sirop, iar  din cand in cand le-am intors pe toate partile pentru ca acestea sa absoarba tot siropul.
Cand baba au absorbit aproape tot siropul, le-am taiat pe jumatate si le-am umplut cu frisca si dulceata din capsuni .
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba al rhum by Adi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada